CIRQUEON vstupuje do podzimní sezóny, umělecké rezidence jsou v plném proudu

Podzimní sezóna je v plném proudu a CIRQUEON opět praská ve švech tvůrčí energií! Čeští i zahraniční umělci využili náš prostor pro své rezidence, kde pracovali na nových projektech, a některé z nich již brzy uvidíte na českých scénách.

Aktuální rezidence:

Ondřej Holba se svým týmem připravuje novou inscenaci Princip Nejistoty, která spojuje prvky nového cirkusu a kvantové fyziky.
Ludmila Ješutová pracuje na sólovém projektu RIPTIDE, který zkoumá emoce a vnitřní dialog.
Spojením Move Ostrava a FysioART vzniká jedinečný producentský projekt Divoké husy.
Aleš Hrdlička pokračuje ve vývoji svého magicko-žonglérského projektu Orbiting Zero.
Kolektiv Holektiv zahájil zkoušení novinky Sisterhood.

Díky Národnímu plánu obnovy CIRQUEON spojuje svět:

Viktor Černický odcestoval do belgického Ostende na circusnext lab, kde spolu s kolegy z Francie, Belgie a Nizozemí pracuje na svém autorském projektu PNEU.
Aleš Hrdlička absolvoval rezidenci v prestižní vlámské organizaci Perplx v Kortrijku, kde pokračuje v práci na projektu Orbiting Zero.
Alžběta Tichá pracuje s režisérem a dramaturgem Robertem Magrem na svém autorském projektu Frekvence, a navíc rozvíjí nový rezidenční model pro závěsné akrobatky.
Ze zahraničí hostíme uměleckou rezidenci Angely Kurz, která si u nás vysloužila pobyt díky vítězství na budapešťském festivalu Much More.
Silvia Grachová a Yann Szuter navazují na únorovou rezidenci s projektem Colliding Stories.

Představení vznikají v rámci rezidenčního programu CIRQUEONu. Rezidenční program je podporován Magistrátem hlavního města Prahy a Ministerstvem kultury. Projekt je podpořen Národním plánem obnovy.